Appreciative inquiry

Ben je op zoek naar manieren om de betrokkenen van jouw Brede School te inspireren en te stimuleren? Wil je hun inbreng waarderen?

Met ‘Appreciative Inquiry’ onderzoek je samen met je partners wat werkt en wat jullie graag willen voor de toekomst. Jullie verkennen manieren om sterktes verder in te zetten en stappen te zetten in de richting van de toekomst die jullie samen de moeite waard vinden.

Systematisch onderzoek van sterktes werkt verbindend: het inspireert tot nieuwe beelden over de toekomst en creëert energie om die toekomst waar te willen maken. Appreciative Inquiry helpt om de diversiteit aan kennis, deskundigheid en belangen van alle betrokkenen te mobiliseren en te verbinden. Ideaal dus voor een Brede School!

Ga je met je partners in gesprek over een bredeschoolactie? Doe je dat graag op een waarderende manier? Dan helpt deze leidraad jou.

In deze samenvatting van Vuur Werkt, een methodiek gebaseerd op Appreciative Inquiry, vind je uitleg en concrete vragen om aan de slag te gaan met de 4D-methode:

  • Discovery of ontdekken
  • Dream of dromen
  • Design of ontwerpen
  • Destiny of uitvoeren